Werkplaats

In onze ruime werkplaats zijn er meerdere werkstations. Deze werkstations zijn voorzien van verplaatsbare bruggen die zowel in de breedte als in de hoogte instelbaar zijn volgens het te herstellen / onderhouden quadtype.

Naast de verplaatsbare brug is ieder werkstation ook voorzien van een rek die toegewezen wordt aan het voertuig. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen netjes bij elkaar blijven en ongeschonden terug gemonteerd kunnen worden.

Werken aan quads

Hedendaagse quads zijn voorzien van injectiemotoren en bevatten allerhande elektronisch gestuurde systemen zoals motorsturingen, EPS, digitale dashboards,…

Deze systemen moeten met de nodige zorgvuldigheid behandeld worden, wat bij VLM quad center zeker het geval is!

Herstellingen

Met ruim 15 jaar werkplaatservaring in het herstellen en onderhouden van de meest gekende quadmerken, zoals Yamaha, Can-am, Kawasaki, Polaris en CF moto, hebben we een uitgebreide kennis opgebouwd inzake kritische punten en constructie van de voertuigen. De herstellingen kunnen zowel met originele als namaakonderdelen uitgevoerd worden, alles naar wens van de klant!

Onderhoud

Een goed onderhoud is cruciaal voor de levensduur van het voertuig. Naast het standaard onderhoud worden ook de kritische punten van uw ATV / UTV gecontroleerd. Het tijdig opmerken van een falend onderdeel kan later onnodige kosten besparen. Indien er iets opgemerkt wordt, dan zal dit uiteraard eerst met de klant besproken worden alvorens de herstelling uitgevoerd wordt.

Diagnose

Recent hebben we geïnvesteerd in de diagnoseprogramma's van Segway Powersports en BRP (Can-am). Naast deze tools beschikken we ook over de nodige werkplaatshandboeken van diverse quadmerken, dit om de herstellingen op een professionele manier uit te voeren.